Στην αστυνομία οδηγήθηκαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στη Λαμία

Posted: October 10, 2013 by mek134 in Ειδήσεις

Η επιχείρηση της αστυνομίας να τρομοκρατήσει όλους τους μαθητές η οποίοι κάνουν καταλήψεις έλαβε μέρος στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας που περιελάμβανε την σύλληψη μαθητών και την επιβολή ποινών φυλάκισης σε τρεις ενήλικες μαθητές και τρεις νεαρούς εξωσχολικούς που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι μαθητές αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης απλά και μόνο γιατί επιζητούσαν ένα καλύτερο αύριο. Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή σε τρεις ενήλικες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, ενώ από 4 μήνες φυλάκιση επίσης με τριετή φυλάκιση επιβλήθηκε σε τρεις νεαρούς εξωσχολικούς που συνελήφθησαν στο χώρο της κατάληψης.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους δυο βδομάδες πριν όπως και πολλά άλλα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε κάποια από τα άλλα σχολεία υπήρξαν συστάσεις από την αστυνομία όπως και στο 1ο ΕΠΑΛ της Λαμίας στο οποίο, μετά από καταγγελία, υπήρξε σύσταση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Λαμίας, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές και τους προειδοποίησε.

Οι μαθητές ωστόσο συνέχισαν την κατάληψη και αργά το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε επέμβαση της αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτίριο. Συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα από τα οποία τα 12 αφέθηκαν ελεύθερα ενώ οδηγήθηκαν στα κρατητήρια οι 8 ενήλικες που πέρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αυτόφωρο.

Οι μαθητές και οι γονείς σοκαρισμένοι δεν διόρισαν ούτε δικηγόρο για την υπεράσπισή τους λέγοντας χαρακτηριστικά <<Τι να τον κάνουμε τον δικηγόρο, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν σαν εγκληματίες στα κρατητήρια, τώρα τι θέλουν, να τους καταδικάσουν κίολας;>>. Ωστόσο η έδρα του δικαστηρίου ρώτησε τους μαθητές εάν θέλουν αναβολή της δίκης αλλά η πήρε αρνητική απάντηση και έτσι η υπόθεση ξεκίνησε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Όταν έληξε η διαδικασία της δίκης γονείς που βρίσκονταν στο χώρο του δικαστηρίου φώναζαν. <<Είναι απαράδεκτο να φέρονται σε παιδιά λες και είναι εγκληματίες, να τους συλλαμβάνει η αστυνομία, να περνάνε τη νύχτα στο κρατητήριο και να τους “λερώνουν” το ποινικό μητρώο επειδή διεκδικούν και κινητοποιούνται>>, ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους γονείς.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s