ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ:Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ

Posted: September 12, 2013 by GiannisIakovakis in Sports

1240622_10151616212971027_1315638083_n

 

Συμβουλές και μυστικά για τους κοιλιακούς

 

1) Η αποστολή «τέλειοι κοιλιακοί» είναι εξαιρετικά δύσκολη και για πολύ λίγους, σε αντίθεση με ότι επαγγέλλονται οι σειρήνες του φθηνού μάρκετινγκ.

Πριν ξεκινήστε για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, θα χρειασθείτε ισχυρή πνευματική προετοιμασία: ακονίστε την αυτοπειθαρχία και την αυτοϋποκίνησή σας.

 

2) Η σωστή διατροφή είναι ο απόλυτος βασιλιάς στην υπόθεση των κοιλιακών! Είναι πολύ πιο κρίσιμος παράγοντας από την άσκηση!

 

Αποφύγετε όλες τις περιοριστικές δίαιτες καθώς και τις δίαιτες του συρμού.

 

Τρώτε ανεπεξέργαστες, φυσικές τροφές και φροντίστε ώστε να δημιουργείτε αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.

 

3) Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, στα λαχανικά με πολλές ίνες και από λιπαρά στα μονοακόρεστα και ωμέγα-3.

 

4) Αποφεύγετε κατά το δυνατόν τα σκαμπανεβάσματα στο σάκχαρό σας και συνεπώς στην ινσουλίνη σας για να μειώσετε τις πιθανότητες αποθήκευσης λίπους.

 

Χωρίστε τις θερμίδες σας σε 5-6 ισοθερμιδικά γεύματα και προτιμάτε τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και βεβαίως φορτίου.

 

 

5) Κάνετε ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης με έμφαση στα ελεύθερα βάρη. Να προτιμάτε ασκήσεις που εμπλέκουν και κινητοποιούν μεγάλες ομάδες μυών και όσο το δυνατόν περισσότερες αρθρώσεις. Μειώστε τα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ. Δώστε στο πρόγραμμά σας μια αερόβια χροιά.

 

6) Τα push ups είναι ιδανικά για την εκγύμναση των κοιλιακών. Δοκιμάστε κυκλική προπόνηση με ασκήσεις που χρησιμοποιούν μόνο το σωματικό σας βάρος.

 

Είναι ιδανικές για απώλεια λίπους κι ένας έξοχος συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης.

 

7) Η βασική σας αποστολή – μην το ξεχνάτε – είναι να απομακρύνετε το στρώμα λίπους από τη μέση σας. Έτσι μόνο θα μπορέσετε να αναδείξετε τους κοιλιακούς σας.
Εάν είσθε πολύ γυμνασμένος, δοκιμάστε την H.I.I.T. (Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Άσκηση) με την οποία έχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί. Είναι μακράν η καλύτερη επένδυση χρόνου για απώλεια λίπους.

 

Αν όχι, δοκιμάστε αερόβιες δραστηριότητες στο 70-75% της Μ.Κ.Σ. (Μέγιστης Καρδιακής Συχνότητας) σας για 30΄τη φορά, 4-5 φορές/εβδομάδα.

 

Αποφύγετε πάση θυσία τις ατελείωτες, χαμηλής έντασης, αερόβιες προπονήσεις π.χ. βάδισμα ή πολύ χαλαρό τρέξιμο σε διάδρομο κλπ. Μπορεί να σας στείλουν στον τάφο (από πλήξη).

 

 

8) Γενικώς δε χρειάζεστε ασκήσεις εστιασμένες στους κοιλιακούς. Εάν, όμως, θέλετε για ψυχολογικούς λόγους να κάνετε κάποιες ασκήσεις κοιλιακών, δώστε σημασία στο σωστό τρόπο. Ο πολύς κόσμος κάνει σοβαρά λάθη κι επιβαρύνει τη μέση του.

 

 

9) Μην υποκύπτετε στον πειρασμό των εύκολων λύσεων και των απατηλών υποσχέσεων από άσχετους εμπόρους. Ξεχάστε : θαυματουργά χάπια, μαγικές σκόνες και φίλτρα κλπ.

 

Μην πιάνεστε κορόιδα!

 

10) Ομοίως, τα περισσότερα όργανα κοιλιακών που διαφημίζονται στα infomercials και υπόσχονται τοπική απώλεια λίπους είναι σκέτη απάτη. Σταθείτε στο ύψος σας!

 

Ειδικά όταν ακούτε λέξεις ή εκφράσεις όπως:

 

– γρήγορα κι εύκολα

 

– σε 5΄

 

– σε λίγες εβδομάδες

 

– έτοιμοι για το καλοκαίρι

 

– δε θέλει κόπο…κλπ.

 

τότε τρέξετε μακριά!

 

ΚΑΙ ΕΝΑ BONUS:

 

11.Γενικά κρατηθείτε μακριά από κάθε είδος παθητικής γυμναστικής όπως π.χ με δονούμενες πλατφόρμες τύπου vibro-plates που είναι της μόδας στα γυμναστήρια. Πετάτε το χρόνο και τα χρήματά σας από το παράθυρο!

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το μεγάλο μυστικό για την ανάδειξη των κοιλιακών σας είναι το χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους, πράγμα κάθε άλλο παρά εύκολο. Εφικτό μεν, αλλά μόνο για τους πραγματικά αποφασισμένους.

Φιλική παραίνεση: Μην παθιάζεστε με την υπόθεση «κοιλιακοί»! Αφήστε την για τα μοντέλα που στο κάτω-κάτω απ’ αυτούς ζουν και συνεπώς οι θυσίες τους πιάνουν τόπο.

 

Για να φθάσει κανείς σε μονοψήφιο ποσοστό λίπους θα πρέπει:

 

– να ζει σαν ασκητής όλο το χρόνο

 

– να υποστεί τις συνέπειες της απώλειας λίπους στο στεγνό πρόσωπό του.

 

Αξίζει τον κόπο;

 

Βάλτε καλύτερα σαν στόχο το να είσθε υγιείς, γυμνασμένοι και λειτουργικοί,ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία.

 

Αυτό σίγουρα αξίζει τον κόπο!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s