Το Android στο 80% της αγοράς των Smartphones, το iOS στο 13.6%

Posted: August 5, 2013 by Apo in Technology

600827_604238046264902_1434822542_n

Το Android έχει “κατακτήσει” τον κόσμο, με το μερίδιο της αγοράς του παγκοσμίως να αγγίζει το 80% στον χώρο των Smartphones!

 

Η είδηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει και τις εντυπωσιακές πωλήσεις των Android Tablets, δείχνοντας ότι την κυριαρχία του Android σε όλους τους τομείς.

 

Συγκεκριμένα τα ποσοστά της Strategy Analytics στα Smartphones, δείχνουν το Android να έχει το 79,5% του μεριδίου αγοράς (σε σχέση με το 69,5% που είχε το 2012).

 

Αντίθετα, το ποσοστό του iOS συνεχώς μειώνεται και από 16,6% το 2012, να πέφτει στο 13,6% φέτος.

 

Η Microsoft από την άλλη, από το 3.6% πήγε στο 3.9%, δείχνοντας ότι ίσως τα Windows Phone έχουν “κάτι να δώσουν στην αγορά”, έχοντας φυσικά πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους.

 

Οι πωλήσεις των Android Smartphones άγγιξαν τα 182,6 εκατομμύρια συσκευές, τα iPhones ήταν στα 31.2 εκατομμύρια και τα W-P πούλησαν 8.9 εκατομμύρια κομμάτια.

 

Το Android λοιπόν, χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό κατακτάει τον κόσμο. Ακόμα και με την φανατική αγορά της Αμερικής που επιμένει να αγοράζει iPhones, τα ποστοστά της Apple στο μερίδιο παγκόσμιας αγοράς θυμίζουν 2010.

 

Γιατί το Android κυριαρχεί παγκοσμίως;

 

Το γεγονός ότι το iOS αλλά και το iPhone έχει μείνει ουσιαστικά στάσιμο εδώ και 6 χρόνια, σε συνδυασμό με την κακή σχέση απόδοσης-τιμής του, το κάνει να “χάνει” από τις αντίστοιχες Android προτάσεις.

 

Ο μέσος καταναλωτής μπορεί να βρει Android συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και λιγότερους περιορισμούς στην μισή τιμή από αυτή των iPhones, το οποίο (και όσο και να διαφημίζεται η Apple με αερολογίες, αυτό δεν αλλάζει).

 

Από την άλλη οι Android συσκευές καλύπτουν όλες τις ανάγκες, και όλα τα πορτοφόλια.

 

Λέτε η Apple να καταφέρει με το iPhone 5s (αλλά και την φθηνότερη σειρά Smartphones που θα βγάλει, iPhone 5C) να καταφέρει να αναστρέψει την κατάσταση? Ο χρόνος θα δείξει.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s